İşlemcili Performans Sunucular
VDS Sanal Sunucularımızda optimize edilmiş ve yeni nesil donanımlar kullanarak hizmet verilmektedir. Sizin için özel hazırlanmış hazır paketleri tercih edebilir ya da kendi paketinizi istekleriniz doğrultusunda oluşturabilirsiniz.
Web hosting paketlerimiz ile kolay yönetilebilir panel , en hızlı ve sınırsız hosting hizmetine sahip olun!
VDS sunucularımız, ihtiyaçlarınızı karşılamak için Intel yeni nesil mimari, NVMe SSD depolama ve son derece esnek bir altyapı tarafından desteklenmektedir.
İşletim Sisteminizi (Ubuntu, CentOS veya Debian) seçin, sunucunuza root erişimi elde edin ve bir kontrol panelinin (cPanel) kurulmasını isteyip istemediğinize karar verin.
SSD, VDS kullanıcıları tarafından tercih edilen 20 kat daha hızlı depolamaya yarar. Bu, web sitenizin performansında, hızında ve yükleme sürelerinde önemli gelişmeler sağlar.
Kullanımı kolay kontrol panelimiz, sadece birkaç tıklamayla tüm sunucuları yönetmek için tam erişim sağlar.
Son teknoloji donanımlarımız, yazılım güvenlik duvarlarımız ve dahili güvenlik paketimiz sayesinde VDS ortamınız emin ellerde.
Yalnızca ihtiyacınız olan sunucu kaynakları için ödeme yapın ve gerektiğinde planlar arasında geçiş yapın.
İngilizce ismiyle VDS olarak da bilinen bu hizmet, güçlü bir fiziksel bilgisayarda birden fazla sanal bilgisayar oluşturmaya denir. VDS’nin açılımı Virtual Dedicated Server yani Sanal Adanmış Sunucu anlamına gelmektedir. Daha detaylı bir açıklama yapacak olursak sanal sunucu için somut olarak elle tutulur bir bilgisayar gereklidir. Bu bilgisayar, özellikleri bakımından çok güçlü olmalıdır. Bu fiziksel bilgisayarımızın üzerinde birden fazla bilgisayar oluşturulur. Ana bilgisayarımızın donanımsal gücü, bu yeni sanal bilgisayarlarımız arasında paylaştırılır. Bu bilgisayarların her birine bir işletim sistemi kurulur ve bu bilgisayarların her birinin kendine özgü bir IP adresi bulunur. Sanal sunucu bilgisayarlarda normal fiziksel bilgisayarlarda yapılan her şey yapılabilmektedir.
Sanal sunucular küçük, orta ve büyük ölçekli birçok şirket tarafından tercih edildiği gibi bireysel kullanıcılar tarafından da yoğun şekilde kullanılıyor. Dijital dünyada yapılan birçok işlemde artık kullanıcılar kendi bilgisayarlarını kullanmak yerine daha az maliyetle VDS yani sanal sunucu kiralama yolunu seçiyorlar. Sanal sunucu kiralayarak, bir bilgisayarın sizin için sürekli çalışmasını sağlayarak işlerinizi daha kısa sürede bitirebilirsiniz. Sanal sunucular,
Bir sanal sunucu sahibi olmak aslında oldukça kolaydır. Yukarıya çıkarak VDS yani sanal sunucu satın alma ekranına görebilir ve istediğiniz makineyi seçip satın alımınızı tamamlayabilirsiniz. Tamamen otomasyona dayanan sanal sunucularımızdan birini satın aldıktan sonra panelinizde tek tıklamayla istediğiniz işletim sisteminin kurulumunu yapabilirsiniz. İsterseniz Windows sanal sunucu dilerseniz de Linux sanal sunucu sahibi olabilirsiniz. Panelden seçtiğiniz işletim sisteminin mevcut sürümlerinden herhangi birini kurabilirsiniz.
Dedicated sanal sunucu barındırma, sanal özel sunucu (VPS) ile aynı model değildir. VPS ile adanmış barındırmayı karşılaştırırken, ana sunucunun rolünü dikkate almak önemlidir. Bir VPS barındırmada, kendi özel sunucunuz gibi davranmak için bir bulut sunucusunu bölümlere ayırdınız. Bulutun tüm kaynaklarına ve veri işleme ve depolama için özel bir sunucuya sahipsiniz. Tek sorun, ana sunucunuzun görevleri farklı örneklere sahip bir paylaşılan sunucular ağına dış kaynak sağlamasıdır. Adanmış sanal barındırmada, ana sunucu, örneklerin %100 kontrolünü elinde tutar ve size veritabanı yönetimi, kaynağa aç uygulamalar veya yeniden barındırma satışı gerektirebilecek siteler ve uygulamalar için bir gizlilik ve işlem gücü katmanı daha sağlar.
Sanal Sunucu (VDS) paketlerimiz ile ilgili detaylı bilgiye mi ihtiyacınız var?
Web sitelerini (e-ticaret, içerik, görsel medya) ve yazılım uygulamalarını (portallar, extranetler, ortak çözümler, wikiler, CRM) barındırmak için bir sanal özel sanal sunucu (VDS) kullanılır. Paylaşılan barındırmadan farklı olarak, veriler, kullanıcıya ayrılmış sanal bir makinede oluşturulmuştur. VDS, web barındırma planları ile fiziksel sunucular arasında mükemmel bir uzlaşmadır ve güvenilirliği adanmış bir sunucunun yüksek performansıyla birleştirir - ancak bir sunucunun fiziksel donanımını yönetme zorluğu olmadan.
Bir VDS kullanmak, sunucu yönetimi hakkında temel bilgi gerektirir. Makinede kurulu işletim sistemini (Linux, Windows, Centos vs..) yönetmek ve uygulamaları yapılandırmak için gereklidir. Bir VDS'ye ihtiyacınız olabileceğini düşünüyorsunuz, ancak gerekli teknik bilgiye sahip değil misiniz? Bizimle iletişime geçmenizi öneririz. Garantili kaynaklardan yararlanmak istiyor ancak sunucuları nasıl yöneteceğinizi bilmiyorsanız, Performans web hosting planlarını öneririz.
Evet. Bir VDS, gereksinimlerinize göre bölünebilir ve düzenlenebilir. Bu, her birine özel bir alan ayırarak birkaç web sitesini veya projeyi barındırmak için kullanabileceğiniz anlamına gelir. Her alanın hacmini de siz seçersiniz. Bunu nasıl yapacağınızı basitleştirmek için Plesk veya cPanel gibi bir web barındırma kontrol paneli kurabilirsiniz.
Bir VDS kullanmak, bir web barındırma planı kullanmaktan sonraki mantıklı adımdır. Sanal özel sunucular, daha geniş seçenekler yelpazesi ve yapılandırma, erişim ve özellikler (kök erişimi, Apache PHP.init) açısından daha fazla esneklik sunar. Ayrıca bir SSL sertifikası ve istediğiniz diğer yazılımları da yükleyebilirsiniz. Ancak sizin için doğru VDS'yi seçmenin önemini vurgulamak isteriz. Bir VDS'nin uygulama gereksinimlerinize ve işinizin büyümesine uygun şekilde yapılandırılması gerekir.
Bir cpanel web barındırma planı ile, cpanel'in önceden yüklenmiş olduğu bir depolama alanı sağlanır. Web sitelerinizi yönetebilirsiniz, ancak hizmetin yöneticisi değilsiniz. Sadece projelerinizi yönetmek için kullanabilirsiniz. Bir VDS seçerseniz, sunucu yöneticisi sizsiniz ve Netcloud'un içeriğine erişimi yok. Bu şekilde, istediğiniz şekilde yapılandırmakta özgürsünüz.
Bir VDS'nin avantajı, donanım yönetimi konusunda endişelenmenize gerek olmamasıdır - bu nedenle sabit disklerin, RAM'in ve CPU'nun durumunu izlemeniz gerekmez. Orta büyüklükteki çoğu web projesini barındıracak şekilde uyarlanmıştır. Donanım özelliklerini kendiniz yönetmek, daha ayrıntılı mimariler oluşturmak, özel ağ (vRack) içeren bir altyapı oluşturmak ve web hizmetleri olmayan diğer karmaşık çözümleri dağıtmak istiyorsanız özel bir sunucu kullanmanızı öneririz. Genel bir kural olarak, artan web etkinliği hacmine sahip kullanıcılar, ya özel sunuculara ya da Genel Bulut çözümlerine geçer. Bu hizmetler, yüksek düzeyde bir büyümeye uyum sağlayabilen daha karmaşık, esnek altyapılar sunar.